Bunkermuseum Schlei vanaf zondag 27 februari 2022 weer zonder beperkingen geopend

Op vrijdag 25 februari komen alle beperkende maatregelen, betreffende de Covid-19 pandemie, voor ons museum te vervallen. Hierdoor zijn wij vanaf zondag 27 februari weer “als vanouds” geopend.

Onze openingstijden zijn:

 • Het hele jaar: zondag van 13:00 – 16:00 uur
 • Vanaf de voorjaarsvakantie t/m de Kerstvakantie ook op woensdag van 13:00 – 16:00 uur

Extra openstelling:

Elk jaar:4 mei (Nationale Dodenherdenking) van 13:00 – 16:00 uur

NB

Pinnen is nog niet mogelijk. Contant betalen en overmaken is wel mogelijk. Voor overmaken: vraag ons kaartje met bankgegevens aan de baliemedewerker.

Vooraankondiging Nationale Bunkerdag

We zijn ook weer in contact met de organisatie van de Nationale Bunkerdag 2022. Deze wordt gehouden op zaterdag 28 mei a.s. Noteer deze datum alvast in de agenda.

Over de Bunkernacht hebben we op dit moment nog geen informatie, zodra we meer weten zullen we dat kenbaar maken op onze website en Facebook pagina.

Tot ziens in ons museum.

Over Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei is gevestigd op Schiermonnikoog in een bunker van het type Seeburg. Deze bunker diende als een communicatiecentrum. De gegevens van radar en radiosignalen werden hier verzameld en doorgegeven aan de Luftwaffe de gesignaleerde geallieerde vliegtuigen met jagers probeerde te onderscheppen. Om deze gegevens te verwerken stond in deze bunker een zogenaamde Seeburgtisch: een glazen tafel waarop de posities van geallieerde en Duitse vliegtuigen met lampjes werden weergegeven. In het museum krijgen bezoekers een idee van het functioneren van de radarstelling en het verloop van de oorlog op Schiermonnikoog. Het bunkermuseum is iedere woensdag en zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het is te vinden aan het einde van Prins Bernhardweg (vlak voor strandpaviljoen ‘de Marlijn’) aan de linkerhand. Meer informatie kan men vinden op www.bunkermuseumschlei.nl.
Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bunkermuseum Schlei vanaf zondag 27 februari 2022 weer zonder beperkingen geopend

 1. Jos en Attie Saveur zegt:

  Jan,

  Als de Nationale Bunkerdag 28 mei a.s. door gaat, ben ik bereid om deze dag b.v. de kassa te doen. Of als er iets anders is waarmee ik kan helpen, ben ik daartoe bereid.

  Succes met openstelling van de bunker en voorbereidingen Nationale Bunkerdag.

  Groeten,

  Jos Saveur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s